Botanic Couture – pantofi fantezie creati din flori

Stine Heilmann este o fotografa daneza care si-a inceput cariera sub umbrela unor profesionisti ca Mary Ellen Mark, Annie Leibovitz, Richard Avedon si Irving Penn. Setul de fotografii facut in 1994 si numit “Botanic Couture” poarta semnatura ei, si contine imagini cu pantofi facuti din flori, legume sau fructe.

Pantofii sunt cat se poate de reali iar Stine a reusit sa captureze in fotografiile ei un stil simplu dar rafinat si feminin. Fotografiile au fost preluate de-a lungul timpului de Vogue, Harper’s Bazaar, Elle si GQ.

Michel Tcherevkoff este insa o alta poveste… putin mai digitala. Desi este tot fotograf la origini, Michel a abordat in profunzime prelucrarea digitala si a reusit sa transforme elemente florale in pantofi eleganti.

Colectia “Fleur Shoes” este o colectie de arta contemporana creata cu ajutorul computerului dar care reuseste sa  deschida o punte intre moda si natura. Orhidee, flori tropicale si boboci s-au transformat pe rand in stilettos, sandale sau platforme pentru a-ti lasa imaginatia sa zburde in lumea zanelor si a printeselor imbracate in elemente florale.

Daca va plac modele de mai sus, avem si noi cateva sugestii de pantofi cu imprimeuri florale, fie ca e vorba de pantofii Oxford, de tenesii vintage, de balerini sau de platforme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *